![]() |
Per Morbergs Chokladkakor |
Chokladkakor, ca 35 stora kakor
6-7 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
4 dl farinsocker
1 dl råsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Någon näve hackade favoritnötter
350 g hackad favoritchoklad, gärna en blandning av ljus och mörk
200 g smör, rumstempererat
2 st ägg, uppvispade
1. Blanda alla torra ingredienser noggrant i en bunke eller matberedare.
2. Tillsätt choklad, smör och ägg och arbeta ihop till en deg.
3. Häll ut degen på ett bakbord och rulla ut den till fyra längder, 4 cm i diameter.
4. Låt dem stå kallt i kylskåpet i minst 30 minuter.
5. Värm ugnen till 175 grader.
6. Skär längderna med vass kniv och lägg kakorna luftigt på en plåt med bakplåtspapper.
7. Ställ in kakorna mitt i ugnen och grädda dem i cirka 12 minuter. Låt dem sedan svalna en stund.
8. Lägg över kakorna på galler och låt dem kallna.
9. Förvaras i burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar