torsdag 12 augusti 2010

Planering av barnrummet

Efter en helrenovering/ombyggnation av övervåningen tidigare i sommar, har vi ett rum tomt som väntar på bebisens ankomst. Tanken var att vi skulle vänta med att fixa det tills vi vet om det blir en tjej eller kille.

Efter ett besök hos J & M i föräldragruppen så är jag så himla sugen på att fixa rummet nu... De hade ett jättefint rum målat helt i vitt, med mönster på gardiner och lampan. (Med härliga "Monster", bild lånad från Frapp.se) När barnet kommer lär det ju vara färg på *allt* ändå..

Jag vill inte riktigt ha det så vitt, men hur tusan hittar man könsneutrala barntapeter? Efter ett besök på närmaste färgaffären visade det sig att det inte är helt enkelt. ALLT är rosa eller blått! På sin höjd har katalogerna klämt in en beige trist tapet också, eller nåt ljusgrönt. Jag vill ha glada färger, gärna på vit botten. Är det nån som har tips på fina barntapeter?

3 kommentarer:

  1. Vi har en fondvägg i storasysters rum som är väldigt könsneutral! Du kan se bild här http://doktormolly.blogspot.com/2010/03/fondvagg-till-storasyster.html

    Lycka till!

    Kramar

    SvaraRadera
  2. En tanke bara, men kan du inte ha vita tapeter, eller liknande och så köpa lite schabloner eller väggord etc. Finns ju även olika motiv man kan sätta upp på samma sätt som väggord.(Då slipper man ju måla och kan ta ner utan problem om man vill byta...)

    SvaraRadera
  3. Hmm, någon neutral tapet ur "vuxenkollektionen" då? Som sagt så kan du färgklicka till det med överkast, kuddar, mattor, gardiner, gosedjur och alla tänkbara prylar. :-)

    Tapeten går ju att kombinera med en barnbård också. Så gjorde ju vi. Vanliga tapeter, förvisso rosa ;-), och en barnbård på dem.

    /ND

    SvaraRadera